​Het Concept

Dierentuinen zijn nu nog niet klaar voor de toekomst. Veel bezoekers blijven weg, dierenwelzijn komt niet altijd meer op de eerste plaats, beleving en eductatie gaat in veel parken heel moeilijk, parken lijken steeds meer op elkaar en de parken krijgen het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Tijd voor verandering!

 

De dierentuin van de toekomst zal meer de nadruk moeten gaan leggen op de natuurlijke omgeving van het dier, hun oorspronkelijke habitat, meer educatie op diverse manieren, samenwerking met organisaties, en vooral de beleving moet anders. Dit om mensen bewuster te maken dat we nu echt iets moeten gaan veranderen om veel prachtige dieren ook in de toekomst te behouden.

 

Dream Zoo&Co wil hier verandering in brengen.

 

Het idee omvat een dierentuin waar samenwerking centraal staat. Samenwerking met organisaties die zich inzetten voor een diersoort en/of hun natuurlijke habitat. Samenwerken met scholen, researchcentra, recreatiebedrijven, projecten en bedrijven op het gebied van scholing, stagiares en onderzoek. Samenwerken met bedrijven die de technologie leveren om een project als dit te kunnen onderhouden.

 

Educatie zal hoog in het vaandel staan, zowel voor de bezoeker, als voor mensen die ons op afstand volgen. Door nieuwe technieken en een ouderwets praatje van de mensen die om de dieren geven  zal dit echt een nieuwe dimensie gaan geven.

 

Daarnaast zullen de verblijven groot zijn en zal het contact tussen dier en mens grotendeels geheel weggenomen worden. Om de mensen toch een unieke kijk te geven in het habitat van het dier zal er een slim ontwerp zijn van de verblijven en het standpunt van de bezoekers. Je krijgt het idee dat de dieren ´thuis´zijn en vrij rondlopen. Vaak met meerder diersoorten (visueel) in een verblijf. Hierdoor zal de vergelijking naar hun oorspronkelijke habitat realistischer worden en de beleving dus intenser worden.

Je waant je als bezoeker dus echt alsof je in het natuurlijke habitat staat.

 

Hieronder zal per categorie nader op de specificaties worden ingegaan.

Dierentuin

De dierentuin bevat zeer ruime verblijven, Deels boven en deels onder de grond. Het zal een parkachtige uitstraling hebben. Samen met organisaties die zich inzetten voor het dier zullen we een unieke samenwerking aangaan. Dieren staan centraal en het natuurlijk gedrag wordt gestimuleerd. Daarom zal het contact tussen dier en mens grotendeels verdwijnen. De bezoeker zal zich in het natuurlijke habitat van het dier wanen. Kinderen en volwassenen kunnen echt spelende wijs veel leren over het dier, de omgeving etc. in deze zoo. Door de unieke kijkjes krijgen de bezoekers een uitzonderlijke kans om te zien hoe een dier in het wild leeft

Lees verder

Recreatie en horeca

We laten de bezoekers de sfeer proeven van de natuurlijke omgeving van het dier, dan is de leukste manier om de sfeer te beleven er een nacht door te brengen. En is de reis naar de natuurlijke omgeving te duur/lang dan bieden wij de uitkomst. de huisjes en hotels komen in het park te liggen zodat mensen vanuit deze accomodatie de dieren kunnen overzien.

Ook de zoorestaurants zullen uitgebreidt zijn en ook tijdens het eten zal educatie voorop staan.

 

Lees verder

We laten de bezoekers de sfeer proeven van de natuurlijke omgeving van het dier, dan wil je er misschien ook wel naar toe? Dat kan Dream Zoo&Co organiseerd eigen reizen naar deze gebieden, waarmee we de lokale bevolking ook gelijk kunnen steunen. Wilt u een strandvakantie of eerder een safari, luxe of basic? alles is mogelijk, we passen de reis aan op uw wensen.

 

Lees verder

Als je echt alles wilt weten over het onstaan van het dierenrijk, dan kan een museum niet ontbreken. In dit museum zal de ontwikkeling van het dier terug te vinden zijn. Het museum zal interactief, vernieuwend en voor jong en oud aantrekkelijk zijn.

 

Lees verder

Scholen en researchcentrum

Een ander belangrijk onderdeel zijn de scholen. Naast de dierentuin zullen scholen verrijzen die opleidingen verzorgen specifiek op de Zoo gericht. De opleidingen zullen op diverse niveaus plaatsvinden en moeten de beste van de wereld worden en de scholieren zullen ingezet worden in alle facetten van de Zoo. Het researchcentrum zal zowel de Zoo als andere organisaties ondersteunen en vormt de belangerijke schakel in de ontwikkeling van de Zoo, het voortbestaan van de dieren in het wild en meer.

Leren en praktijk op 1 lokatie!

 

lees verder.....

Evenementen-/congres-centrum

Het congres en evenenmentencentrum organiseert het hele jaar door kleine/grote congressen envenementen met als leidraad alles wat met dieren direct of indirect te maken heeft. Van tentoonstelling tot festival alles is mogelijk, zolang het dier maar bovenaan staat.

De activiteiten zullen voor jong en oud, professional of leek zijn.

 

lees verder.....

Het dierenziekenhuis zal 24/7 zorg bieden aan dieren. Niet alleen van de Zoo maar ook van u. Door middel van de interne opleidingen zullen cursisten een uitgebreid dierenaanbod behandelen. Het ziekenhuis moet het beste te bieden hebben wat er op dat moment te verkrijgen is op het gebied van dierenzorg.

 

lees verder.....

Uw Idee?

Dream Zoo&Co vind dat u als bezoeker ook mee mag denken over nieuwe ontwikkelingen. Dus mist u nog iets in dit rijtje? Heeft u nog echt zoiets van dit moet er zeker ook bij gaan komen? Geef dan uw idee op via onderstaande link en wie weet komt een stukje droom van u ook wel uit.

 

Ga naar het contactformulier...