DE DIERENTUIN:

 

Dream Zoo&Co is onderverdeeld in verschillende onderdelen. De dierentuin is het belangrijkste onderdeel.

 

De tuin zal heel natuurlijk worden aangelegd met veel groen. Een groot verschil met de huidige generaties dierentuinen is dat de verblijven echt het biotoop van het dier is en daar zal de grootte ook op zijn aangepast. De bezoeker zal niet alleen om het verblijf kunnen lopen maar er ook doorheen.

Het contact tussen dier en mens wordt grotendeels weggenomen om het dier in zijn natuurlijke habitat een zo natuurgetrouw mogelijk gedrag te laten vertonen.  Daarom zal er glas gebruikt worden waardoor het publiek het dier wel kan zien maar andersom niet. Verder zal er ook ondergronds een netwerk van gangen/wandelpaden worden aangebracht die in de verblijven op diverse punten omhoog komen om het publiek het gevoel te geven dat ze echt in het habitat van het dier verblijven. Ook zal ondergronds de nachtverblijven te zien zijn en zal er veel educatie gegeven worden door middel van organisaties die zich inzetten voor dit dier, webcams en andere hulpmiddelen.

Ook zal Dream Zoo&Co fungeren als een opvangcentrum voor wilde en exotische dieren. Deze dieren krijgen dan een mooi plekje in de tuin waar ze de rest van hun leven mogen blijven wonen.

 

Hieronder gaan we nader in op de diverse opmerkelijke onderdelen van de dierentuin!

 

De verblijven zijn een verrasende mix van natuur, beleving en echtheid aan het natuurlijke habitat. Bezoekers kunnen in, om, boven en van onder de dieren en hun habitat bekijken. Ook de stallen/nachtverblijven zullen uniek gesitueerd zijn.

Dus leeft een dier in de tropen dan krijgt ie een tropische omgeving en hetzelfde voor dieren op de polen!

Lees hier verder.......

Samen staan we sterk.

Dus werken we samen met organisaties die zich op allerlei manieren inzetten voor een diersoort. Zij zorgen voor educatie

Ook de andere onderdelen zullen bij de Dream Zoo&Co betrokken worden zo willen we de beste scholen bij deze opzet betrekken, hotels, een recreactiepark en een evenementenhal. En als laatste de stem van het publiek zorgt er ook voor dat Dream Zoo&Co vormgegeven wordt.

Lees hier verder......

 

We zullen er alles aan doen om een dier ook in het wild te behouden. Daarom zullen we het publiek blijven inlichten over het goede werk dat organisaties doen in het veld.

Een vast gedeelte van de inkomsten van Dream Zoo&Co gaat naar de projecten in het oorspronkelijke habitat van het dier.

Samenwerken met organisaties staat hierbij natuurlijk ook centraal.

 

Lees hier verder.....

Educatie staat bij ons hoog in het vaandel. Denk aan de organisaties, webcams, juiste bebording, scholing, activiteiten en nog veel meer. Hierbij willen we zeker ook een kijk geven in het natuurlijke habitat zodat iedereen kan zien waar we voor vechten. Dit alles natuurlijk op een interactieve en vernieuwende manier!

Lees hier verder.........

Dream zoo&Co zal niet alleen dieren herbergen die via uitwisseling bij ons terecht komen, maar zal ook dieren in nood een plaats geven.

Wanneer wij dieren kunnen opvangen en deze niet ergens kunnen herplaatsen, zullen deze dieren een mooie plaats in onze Zoo krijgen.

Dus of het dier nu via afstand, inbeslagname of op een andere manier bij ons terecht komt, het zal een mooi leven krijgen in de Zoo

Lees hier verder.....

Organisaties die zich inzetten voor het behoud van een diersoort en/of hun leefgebied, krijgen een prominente plek in de Zoo. Zo kunnen zij hun werk onder de aandacht te brengen.

Dream Zoo&Co Steunt hun niet alleen financieel, maar geeft hen ook het publiek dat ze nodig hebben om hun werk onder de aandacht te brengen.

 

Dream Zoo&Co heeft nu al een uniek voorstel aan organisaties die straks mee willen werken aan Dream Zoo&Co, bekijk ons aanbod

 

Lees hier verder.......