Opvangcentrum

 

Dream Zoo&Co zal zich ook lenen voor het opvangen van dieren in nood. Hetzij door de betrokken instanties hetzij door Dream Zoo&Co zelf. Geen enkel dier hoeft bij ons tussen wal en schip te vallen en daarom zullen wij alle dieren met liefde en de juiste zorg opvangen. Zij krijgen dan een mooi plaatsje in onze Zoo.

 

Zowel particulieren die door omstandigeheden niet meer voor hun dier kunnen zorgen, de overheid (bijv. door inbeslagname, overlijden, ziekte e.d.) als dieren die elders in de wereld in gevangenschap leven en dringend uit die situatie weg gehaald moeten worden, kunnen bij ons terecht.

Door de samenwerking met de opleidingen (bijv. dierenarts(assistent) en dierverzorging) krijgen deze dieren alle zorg die ze nodig hebben.

 

Wanneer deze dieren niet ergens anders geplaatst kunnen worden krijgen zij een mooi plaatsje in Dream Zoo&Co Daarnaast zal er voorlichting gegeven worden naar de bezoekers zijn waarom dit dier is opgevangen en hoe het dier bij ons terecht is gekomen. Wat mensen, wanneer ze zo´n dier in huis nemen, moeten weten over de verzorging is een logische vervolgstap om uit te leggen zodat meer dieren in gevangeschap de zorg krijgen die ze nodig hebben en niet in de opvang terecht hoeven te komen.

 

Doordat we ook samenwerken met organisaties die zich inzetten voor een dier kunnen ook hun dieren opvangen. Dit kan bjvoorbeeld zijn door de dieren te bevrijden uit hun slechte leefomstandigheid.

 

Kortom Dream Zoo&Co staat open voor alle dieren.