Educatie

 

Een groot deel van de activiteiten van Dream Zoo&Co zal bestaan uit educatie. Denk hierbij aan de organisaties die veel over de dieren, waar zij zich voor inzetten, kunnen vertellen. En naast rondleidingen en bebording zal er in de gangen een projectie zijn naar het originele habitat. Ook andere vernieuwende technieken zullen worden gebruikt.

Organisaties

 

Educatie wordt vooral gegeven door de deelnemende organisaties die zich inzetten voor het behoud van een dier(soort) en/of hun leefomgeving. Zij zullen bij hun dier geplaatst worden en zorgen door middel van bebording, media en door persoonlijk contact, er voor dat de bezoeker alle informatie over het dier krijgt.

Scholen

 

Ook de scholen die deel uit maken van dit concept zullen voor educatie zorgen. Natuurlijk door opleidingen en praktijklessen, maar de studenten maken ook actief deel uit van Dream Zoo&co. Zij zullen vanaf de eerste weken al regelmatig in de Zoo te vinden zijn. Ook zij houden regelmatig praatjes bij ´hun´ dieren en kunnen zo de bezoeker informeren over het gedrag van dit specifieke dier.

Dream Zoo&Co

 

Natuurlijk doet Dream Zoo&Co ook zelf aan educatie. Hierbij moet men denken aan bebording bij het verblijf, webcams naar het natuurlijke habitat van het dier en open communicatie over projecten die zij steunen met een deel van hun inkomsten