Dierenziekenhuis (DReam Zoo&Co Animalhospital)

Omdat Dream Zoo&Co veel dieren heeft en daarnaast ook een opvangcentrum. Is het logisch dat de Zoo een eigen dierenziekenhuis heeft. Het verdoven van dieren brengt al genoeg risico´s met zich mee, dan ga je het dier niet ook nog eens ver verplaatsen.

Het dierenziekenhuis wordt de grootste ter wereld met de beste technieken op het gebied van diergeneeskunde. Door de combinatie van kundige dierenartsen en de opleidingen tot dierenarts(assistent) en andere diergeneeskundige opleidingen op de Dream Zoo&Co Campus zal het dierenziekenhuis tot de beste ter wereld gerekend mogen worden

TECHNIEK VOOR IEDEREEN:

 

De dieren in Dream Zoo&Co verdienen de beste zorg die we kunnen bieden. Een eigen dierenkliniek met laboratorium is dan ook een logisch gevolg.

 

Want niet alleen de dieren in de Zoo profiteren hiervan, ook de dieren die in ons opvangcentrum zitten zullen hiervan gebruik kunnen maken.

Daarnaast zal de kliniek ook de deuren openen voor iedereen. Dus ook wanneer u met uw huisdier wilt komen is dat mogelijk.

 

De kliniek zal nauw samenwerken met de opelidingen op het gebied van dierenzorg en laboratorium. Alleen zo kunnen we alles onderzoeken om een dier ook in de toekomst te kunnen helpen of, in het uiterste geval, kunnen behoeden voor uitsterven.

 

 

Opleiding:

 

 

Alle leerlingen aan de Dream Zoo&Co Campus die een opleiding volgen op het gebied van dierenzorg, laborant, (micro) bioloog e.d. zullen stage lopen bij de Dierenkliniek en zich vanaf dag 1 actief inzetten voor het dier.

 

Er zal onderzoek worden gedaan naar: dierenziektes, voeding, gedrag, DNA en nog veel meer. De kliniek zal 24 uur per dag bereikbaar zijn voor iedereen dus niet alleen maar voor de Zoo. Dit omdat elk dier de beste zorg moet kunnen krijgen!

 

Daarnaast loopt de wandelroute die door het gehele park loopt ook door het dierenziekenhuis, zodat de bezoeker ziet wat we doen en waarom.

Dus ook het voorlichten van het publiek is een taak.

Ontwikkeling

 

De dierenkliniek zet zich niet alleen in voor de dieren van de Zoo, die dieren in het opvangcentrum of de dieren van particulieren, maar ook voor de dieren in hun natuurlijke habitat.

Niet alleen dan begrijpen we het dier beter, maar we kunnnen er ook iets van leren om de zeer ruime natuurlijke verblijven van Dream Zoo&Co te verbeteren.

Ook willen we het dier in zijn natuurlijke habitat graag behouden en het begrijpen van ziektes, voedsel e.d. kan daar een belangrijke rol in spelen.

 

Nauwe samenwerking met bedrijven:

 

Omdat we de beste willen zijn willen we ook de beste middelen tot onze beschikking hebben. Daarom zullen we nauw samenwerken met bedrijven die deze middelen ontwikkelen. Ook willen wij als een soort van ontwikkelingstuin fungeren