Vindt u ook dat er iets moet gaan veranderen in hoe wij dieren tentoonstellen in een dierentuin? Weet u waarom er dierentuinen bestaan? Wilt u meer weten van een dier, zijn/haar omgeving, het oorspronkelijke leefgebied en meer? Wilt u ook de soorten behouden voor de toekomst en ze wellicht ook terug zien in het wild? Wilt u ook weten welke organisaties zich inzetten voor het dier en waarom?

 

Steun dan Dream Zoo&Co en help deze Zoo werkelijkheid te laten worden!

 

Hallo ik ben Remco Walravens, bedenker van het concept Dream Zoo&Co. Ik ben al van kleins af aan een echte dierenliefhebber. Dierentuinen zijn door de jaren heen sterk veranderd. De dieren zijn tegenwoordig niet meer in kleine betonnen kooien geplaatst maar in ruimere groenere verblijven. Toch hebben velen het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Dit komt mede doordat de maatschappij ook veranderd. Er zijn tegenwoordig zelfs groepen die vinden dat dierentuinen helemaal niet meer moeten bestaan. Helaas is het voor veel dieren noodzakelijk om in een dierentuin een gezonde populatie te houden, omdat ze in het wild het heel moeilijk hebben.

 

Naar mijn mening pakken veel dierentuinen het verkeerd aan en zetten de dieren niet op de eerste plaats. Ook doen veel dierentuinen schimmig over wat ze met hun inkomsten doen. En zeggen ze dat ze aan projecten meedoen maar echt duidelijk over hoe, waar en hoeveel zijn ze niet.

 

Ik denk dat door middel van een radicale aanpak in het houden, fokken en tentoonstellen van dieren in combinatie met andere aspecten zoals voorlichting, verblijven, educatie en samenwerking met organisaties, dierentuinen hun nut kunnen aantonen. Voorlichting wordt heel belangrijk, net als tranpirantie, onderzoek en het dier het dier laten.

De dierentuin moet dus een samenwerking worden van de zoo, organisaties, scholen en bedrijven. Maar ook U als (toekomstige) bezoeker heeft een stem. Want uw mening telt mee in hoe wij de dierentuin vorm gaan geven.

 

Lees op hieronder  mijn concept voor een nieuwe dierentuin, wordt enthousiast en steun Dream Zoo&Co want alleen met uw hulp kan Dream Zoo&Co werkelijkheid worden en de dieren een geweldige plaats krijgen. Doe dit niet alleen voor mijn droom maar zeker voor de toekomst van vele diersoorten, want nog steeds sterven dagelijks diersoorten uit. Steun ons door ons te volgen via social media. Wilt u meer doen klik dan hier hoe u ons kunt bereiken en uw bijdrage kenbaar kan maken!

 

Het besef is er wel degelijk dat dit een zeer groot (en duur) concept is. Alle hulp wordt daarom zeer gewaardeerd, zowel financieel als zakelijk en hopelijk krijgen wij het samen voor elkaar deze geweldige dierentuin op te zetten! En natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om wat kleiner beginnen en dan volgen de mogelijkheden om het hele concept te ontwikkelen vanzelf.

 

 

De dierentuin

Zoals gezegd wordt het ontwerp anders dan anderen. Niet alleen de verblijven zijn groter en uitgebreider, maar ook de beleving die de bezoekers krijgen worden revolutionair verandert.

Dream Zoo&Co is ook anders omdat er samengewerkt gaat worden met organisaties die zich inzetten voor het behoud van een diersoort en /of hun leefomgeving.


En omdat we nog vollop in ontwikkeling zijn kan jij meedenken en je mening geven over wat jij vindt dat de dierentuin van de toekomst moet bieden.

De andere onderdelen

Met een dierentuin alleen zijn we er nog niet. Dream Zoo&Co is vooral een beleving, voor een dagje uit of voor een korte vakantie, of voor je ontwikkeling of je beroepskeuze.

 

Dream Zoo&Co wil vooral het totaalplaatje aanbieden, met natuurlijk een researchcentrum voor de verdere ontwikkeling, scholen, hotel(s), reisorganisatie,recreatiepark, museum en een evenementen-/congrescentrum

De invulling van de onderdelen dragen bij aan het unieke concept van deze dierentuin. Een beleving voor jong en oud en ontwikkelingsmogelijkheden voor de toekomst

Speciaal aanbod voor organisaties die zich inzetten voor een dier

Omdat Dream Zoo&Co zeer intensief wil samenwerken met organisaties die zich inzetten voor het behoud van een dier en/of hun leefomgeving. Zij maken letterlijk onderdeel uit van de zoo

Wij willen hun nu al de mogelijkheid bieden om alvast deel te nemen. 

 

Bevalt uw organsatie het idee van Dream Zoo&Co en wilt u dat ook gratis en zonder ergens aan vast te zitten, laten blijken? Dan bieden wij uw organisatie de mogelijkheid uw bedrijf kenbaar te maken op deze site. Wij plaatsen dan uw logo en de link naar uw site, tevens zorgen we er ook voor dat uw naam genoemd zal worden op social media.

Samen met uw organisatie zorgen wij ervoor dat Dream Zoo&Co er gaat komen en dat de dieren op de eerste plaats komen te staan!